11 May 2019

Elektra’s Bierfestival #3

Woerkumer Bier - Woudrichem / Ebontree - Dordrecht / Brouwerij De Kaper - Gorinchem

LET OP: dit event begint vanaf 15:00 uur

Het is weer hoog tijd voor een nieuwe editie van het altijd gezellige Elektra’s Bierfestival! Verschillende brouwerijen komen bij ons op bezoek om hun lekkerste biertjes te vertegenwoordigen en daarnaast kun je je eigen Elektra speciaalbier glas aanschaffen om al dat lekkers te proeven. Deze editie verwelkomen wij de volgende brouwerijen: Woerkumer Bier uit Woudrichem, Ebontree uit Dordrecht en brouwerij De Kaper uit Gorinchem.

Woerkumer Bier (Woudrichem):
Het verhaal van het Woerkumer Bier is een verhaal over traditie en geschiedenis maar ook over hun community en over de transitie naar een duurzame toekomst. Eeuwen lang was het stadje Woudrichem, als hoofdstad van Altena, de enige plek op het eiland waar alcohol gebrouwen en verhandeld mocht worden. Ze inden de belastingen die op bier en jenever betaald moest worden, voor de Heren van Altena en de Graaf van Holland.
Tegenwoordig vormt het Woerkumer Bier een actief onderdeel van de community die zich inzet voor een duurzame toekomst. Zo zijn ze bezig met de oprichting van een klimaat neutrale brouwerij waar ze uitsluitend biologisch gecertificeerde grondstoffen uit de directe omgeving bij gebruiken. Daar komt ook een eigen duurzame mouterij bij en biologische hopvelden. Als organisatie willen ze een voorbeeld rol spelen in de transitie naar duurzame energie en bijdrage aan de biodiversiteit.
Ze brouwen verschillende biertjes, van tripel tot wit tot donker. Welke biertjes we kunnen proeven op het bierfestival, houden we nog even geheim.

Ebontree (Dordrecht):
Craftbeer uit Dordrecht. Speciaalbier met veel passie en met oog voor kwaliteit gebrouwen. Na een aantal jaren als hobbybrouwer bier gebrouwen te hebben, hebben ze begin 2017 de stap naar professionele brouwerij gemaakt. Ze brouwen een breed spectrum van bieren, maar hebben een voorkeur voor donkere en hoppige bieren. Welke biertjes ze meenemen naar ons bierfestival blijft nog even een verrassing!

Brouwerij De Kaper (Gorinchem):
Van jarenlang hobbybrouwen vanuit de keuken tot een eigen microbrouwerij. Waar recepten ontspruiten uit het hart van de brouwer met een gezamenlijke passie voor mooie bieren.”
Gorinchem is waar de tentakels liggen van Brouwerij De Kaper. Waar vroeger de scheepvaardij zegevierde en bieren rijkelijk over den toog gingen. Brouwerij De Kaper wilt zijn stempel drukken op mooie bieren met een stoer en uitdagend karakter. Altijd op zoek naar grenzen die verlegd kunnen worden.
Na het uitbrengen van Gods Genade, zet brouwerij De Kaper koers naar het volgend avontuur. De Kaper heeft op zijn lange zoektocht vele schatten ontdekt. Binnenkort staan er nog twee core-bieren en verschillende specials te trappelen om ontdekt te worden. We zijn benieuwd welke biertjes we mogen proeven tijdens het bierfestival!

——————————————————————————————
Prijzen:

Muntprijs: € 2,50
(Elektra speciaalbier) glas: € 3,50
Glas + 3 munten: € 10,00

Entree

Gratis

Deur open

15:00

Start

15:00