27 Nov 2021

Shuulak

Metal

SHUULAK vertelt over de obsessie van de mens met dingen die hem uiteindelijk zullen vernietigen. Weigerend zich te laten leiden door trends brengt de band een muzikaal eerbetoon aan de onsterfelijkheid van Heavy Metal.

In 2014 legt vriendschap ontstaan uit eerdere muzikale samenwerkingen de basis voor wat later SHUULAK wordt. Een gedeelde diepgewortelde interesse in alchemie en het occulte is de voornaamste inspiratiebron.

Door zichzelf steeds opnieuw uit te dagen verfijnen de bandleden hun ambacht. Tijdens dit proces is er geen angst om creaties bij te schaven of te verwerpen. Niets is heilig bij de verwerkelijking van hun visie. De band doet zijn eigen opnames, fotografie, videobewerking en grafisch ontwerp.

In 2017 brengt de band zijn debuut EP uit: ‘Nigredo’. Het is de eerste van vier samenhangende EP’s en wordt gevolgd door ‘Albedo’ (MCD, 2018), ‘Citrinitas’ (EP, 2019) and ten slotte ‘Rubedo’ (EP, 2020).

Inhoudelijk vertellen de nummers over het streven van de alchemist naar ‘Het Grote Werk’ en hoe elk verlangen naar glorie onherroepelijk eindigt in dood en verderf.

Band:
Eve Laetitia (lead guitar)
Ricardo Kroon (rhythm guitar)
Pien de Beer (bass)
Angelo Tower (drums)
Bastiën Baron (vocals)

Entree

€5,00