12 Oct 2019

Picture + Ear Danger

Heavy metal

Reserveren? Mail dan naar booking.elektra@gmail.com
Max 2 kaarten per persoon. Een kaart kost 10 euro.
Als je om 21:00 nog niet binnen bent, vervalt je reservering.
Je ontvangt een confirmatie per email.

Voorprogramma Ear Danger

Aanvang 21:30u tot 22:15u

Picture

Start 22:45u tot 24:00u

 
Picture
12 Oktober a.s. Nederlandse metal-pioniers “Picture” komen hun nieuwe CD “WINGS” presenteren in Elektra Sliedrecht.
 
In een ver verleden waren de lp’s ‘Picture 1’ (met de ‘hit’ ‘Bombers’) en ‘Heavy Metal Ears’ te vinden in vrijwel iedere hardrockende Nederlandse platenkast. Met ‘Diamond Dreamer’ uit 1982 maakte de band zelfs een klassieker, prachtig ingezongen door de Israëlische Schmoulik Avigal, die daarna vertrok naar Horizon. Ware ‘Godfathers of Dutch metal’, met 41 jaar op de teller, mogen we ze dus wel betitelen, deze Picture. De band tourde met grote namen als AC/DC, Saxon en Rose Tattoo. Picture heeft ontelbare personeelswisselingen gekend, maar is sinds 2016 weer bijeen in de originele samenstelling, aangevuld met gitarist Appie de Gelder.
 
Na de release van een live album in 2018 is het alweer tijd voor het nieuwe en reeds 10e studio-album ‘Wings’, gestoken in een mooie opvallende hoes. De plaat telt 10 classic rock-en metalnummers die niet al te ver afliggen van de eerste 2 platen, mede te danken aan het herkenbare stemgeluid van Ronald van Prooijen. Een paar highlights: ‘Still Standing’ vertelt in een paar minuten de roemruchte historie van Picture. De 7 minuten durende, bijna proggy afsluiter “Stroke” beschrijft de beroerte die bassist Rinus Vreugdenhil enkele jaren geleden trof en zijn gevecht om weer helemaal terug te komen. Het sfeervolle tussenstuk leidt een lekker heavy einde van de plaat in.
De band is erg trots op de nieuwe plaat en is vooral blij met het geweldige werk van Jonathan Merrelaar, producer en eigenaar van Red Pack Productions in Ridderkerk.
Op 12 oktober vindt in Elektra in Sliedrecht de CD-presentatie van de band plaats waar een reeks nummers van Wings live zal worden gespeeld naast een keur aan klassiekers van de band.
 

 

Ear Danger

Na in de periode 1981-1984 actief te zijn geweest werd de band door Dick Vijgen(drums) en  Matt Verschoor (bas) in 2007 heropgericht. Daarbij voegde zich onder andere Vlaardinger Leon Lohmann (gitaar).  In 2008 ging men het podium weer op en is de band twee albums, een EP en honderden optredens in geheel West-Europa verder. Naast bovengenoemde drie muzikanten bestaat Ear Danger uit Sander Pastoor (zang) en  zal Vlaardinger Antal Lohmann (inderdaad, de broer van…) zijn debuut maken als tweede gitarist bij Ear Danger. Invloeden van de band Judas Priest , Raven , Motorhead en meerdere NWOBHM bands

Entree

€10,00

Deur open

16:00

Start

21:30