30 Nov 2019

Heisa + Six Hands

Math Rock

Dat België de hofleverancier is voor Elektra van bands uit België is in Sliedrecht al jaren bekend. Elektra is het poppodium geweest voor talrijke belgische bands denk aan Triggerfinger , Raketkanon ,The Spectors , Wallace vanBorn , Piquet ,Sungods , Radial sequence en High Hi. Deze avond kunnen we weer twee bands toevoegen in het rijtje van optredens namelijk de bands Heisa en Six Hands. We stellen ze aan U voor.

Heisa _ drie heren uit het belgische limburg met de benen stevig op
de grond en muzikaal goud in de handen. Bezeten ,onbehaaglijk , subtiel , desoriënterend en toch catchy. Heisa is het allemaal, en het liefst tegelijk. In de traditie van contraire bands die zich uitstrekken van Bon Iver tot Tool smeden de bandleden songs die soms verrassen en betoveren, en dan weer kastijden. Indie, jawel, maar niet van het gekende soort. Heisa dolt met ritmes, sferen en keyboards en doorbreekt op raak gekozen momenten de geduldig opgebouwde spanning met pijnigende gitaren en golven van distortion. Hun liveshows zijn spannend, lichtjes theatraal en flirten met de grenzen van wat een mens kan verdragen

Koen Castermans – Gitaar, Backing Vocals
Jonathan Frederix – Drum, Backing Vocals
Jacques Nomdefamille – Vocals, Bas, Keys

Six Hands _ Het genre math rock heeft nogal een onhippe naam meegekregen, maar dat er wel bijzonder lekkere muziek gemaakt wordt in dat wiskundige ‘dood-aan-de-verkwartsmaat’ idioom is eens te meer duidelijk uit de muziek op de vi.be van het Limburgse trio Six Hands. Six Hands speelt een instrumentaal hinkelspel tussen vrolijke deuntjes en scheurende gitaren; lichtvoetige, twinkelende tunes wikkelen zich rond pompende baslijnen en een precisiebombardement aan drums. Soms speels, soms ruw, altijd dansbaar.

Toon Vanotterdijk – Bas
Joeri Mertens – Gitaar
Stijn Vrijsen – Drum

Entree

€5,00

Deur open

16:00

Start

21:30