22 Jun 2019

Elektra’s Tuinfeest

49ste editie

22 juni is het weer zover. Alweer de 49e editie van Tuinfeest. We hebben weer geweldige bands weten te strikken en de entree is ook nog eens gratis!

Bierbrouwerij Boegbeeld staat ook dit jaar weer op Elektra’s Tuinfeest met maar liefst 3 verschillende speciaal biertjes!

Pierpers & Rund verzorgen dit jaar de catering. Je kunt genieten van 3 speciaal burgers of  een heerlijk patatje.

Ook voor de kids is er weer genoeg te beleven. Zo staat er een gigantische stormbaan en kunnen ze glittertatoeages laten zetten.

Voor meer informatie over het evenement en de huisregels check onze website http://www.elektratuinfeest.nl/.

Line up:

Raketkanon (BE)
Raketkanon, de headliner van dit jaar. Na dit optreden zal Sliedrecht nooit meer hetzelfde zijn.
Diep in het hart – in het kleine middeleeuwse stadje Gent, om precies te zijn – herbergt België een duister geheim. Je zou het misschien niet weten, maar de bescheiden stad is de thuisbasis van een van de luidste, donkerste en meest progressieve rockbands ter wereld. Dat klopt, België heeft een geheim, sonisch wapen van massavernietiging en de naam is Raketkanon.
Raketkanon: het betekent Rocketcannon in het Vlaams. Maar Raketkanon zingt niet in het Vlaams. Raketkanon spreekt zijn eigen taal; een van gesmoord gekrijs en geschreeuw, vleesmolen golven van rollende riffs, synth-gelaagde soundscapes, dystopische electronica-geregen beats, en hypnotiserende grooves. Raketkanon spreekt de taal van muziek zoals je nog nooit iemand het hebt horen spreken, en voor hun laatste record hebben ze opnieuw een heel nieuw dialect geleerd.

High Hi (BE)

Met een donkere energieke klank die klinkt als het product van een huwelijksreis uit de 80’s indie en 90’s pop, maakt dit powertrio uit België iets dat moeilijk vast te pinnen is aan een scène of genre. Eerder beschreven als “een driedelige echte substantie en reikwijdte”, zweren ze bij donderende gitaren, machinegeweer-snare en krachtige harmonieën.

Tricklebolt (NL)

Tricklebolt welcomes you to 1975. Beleef de sfeer die je bent misgelopen, wanneer ook jouw geboortedatum op dat moment nog ver in de toekomst lag. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life- energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. En je vindt het nog fijn ook.

J.C. Thomaz & The Missing Slippers (NL)

J.C. Thomaz & The Missing Slippers is een swampy bluesy garage-rock-‘n-roll-band die in de Rotterdamse underground een bekend fenomeen is. De leden zijn eigenzinnig, recalcitrant en 24-hour party people. De band heeft een flinke reputatie opgebouwd vanwege hun explosieve live-optredens, waarbij J.C. Thomaz de voorkeur geeft om oog in oog te staan met het publiek. Na wat bandwisselingen hebben zij hun draai gevonden met de huidige formatie; drie drummers, twee gitaristen en een bassist. Ze weten een sound neer te zetten die klinkt alsof The Cramps, Robert Johnson en de duivel de handen ineen hebben geslagen tijdens een acid trip op de crossroads in Mississippi.

Galactic Superlords (DE)

De Galactic Superlords, energiek, wild, authentiek en met een vleugje retro geluid. Ze komen uit Keulen in Duitsland en presenteren een spannende mix van heavy rock uit de jaren 70 en heavy metal uit de jaren ’80.
Gevormd door vijf oude vrienden in de late dagen van de zomer van 2014, creëerde de band een reeks zelfgeschreven liedjes en trad op op shows die al het publiek verbaasden. Of ze hun originele deuntje “Eagle” verslaan, een klassieke rock hymne om mee te zingen, of “Hades”, een echte moshpit-machine: The Galactic Superlords spelen Rock die recht uit hun hart komt en recht in je oren en benen terecht komt.

Skapiche?! (NL)

Skapiche?! Is een energieke uptempo party ska band die van ieder optreden een wervelende show weet te maken! Dit doen zij met hun eigen versie van SKA! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen.
Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.

Hipbone Slim
Hipbone Slim aka Sir Bald speelt alles zelf. Zowel de drums, gitaar gecombineerd met zang en mondharmonica.
Sir Bald speelt al meer dan 30 jaar rock n roll, rhythm n blues, garagerock, surf, ska etc.! Als eenmansband heeft hij een uitgebreid repertoire van meer dan 100 songs, waarbij hij voornamelijk origineel materiaal mixt met een aantal coverversies. Hipbone Slim One zorgt altijd voor een zingende, dansende menigte!!
Als eenmansband heeft Hipbone Slim al heel wat tournees door Europa gemaakt door 150 gigs te spelen in 13 landen in 15 maanden! Hij speelde op verschillende prestigieuze festivals in 2018, waaronder Trash and Burn (Kroatië), Festival Beat (Italië), South Side Rumble (Zwitserland) en Funtastic Dracula (Spanje).

NIKO (NL)
Niko maakt rauwe en dansbare indie rock. Muzikaal wisselt de band hoekige riffs af met catchy refreinen waarin Nik van den Berg je tekstueel de romantiek van een TL-verlichte ruimte laat zien. De nummers, niet geheel zonder ironie gebracht, worden ondersteund met een sound die de band uitspuwt alsof het hun levensbloed is.
Deze Haagse band, ooit begonnen als solo-project in Los Angeles, bracht in 2018 haar EP ‘You Might Like It, But I Might Just Hate It’ uit. Een cassette vol nummers met gemene gitaarsolo’s en refreinen die je mee moet zingen terwijl je over de snelweg sjeest.
Na het spelen van een overvloed aan shows – in studentenkamers, venue’s en festivals zoals Grasnapolsky, Motel Mozaïque en The Life I Live – stoomde de band zich klaar voor de opnames van de nieuwe EP die in augustus het levenslicht zal aanschouwen. De nieuwe EP bevat zes tracks die naadloos op elkaar aansluiten. Samen met de rauwe sound die de band met producer ‘Tom Meijer’ gevonden heeft in verschillende kleine studio’s in Amsterdam, is de Niko-sound nu beter dan ooit. ‘Myself’ is de eerste single en in deze track is de band op zoek naar een antwoord op de vraag welke plek individualisme heeft in de huidige egocentrische maatschappij.

Speckneck (NL)
De cultpunk band uit Sliedrecht met de leden Ronny ( 90 slagen in een minuut op zijn drum ),Dietrik ( sneller spelen op een gitaar kan niet) , Marchel ( met de altijd te korte broek ) en Mier ( de basic bassende bekende en beroemde bassiste met de basgitaar) zijn geen onbekende meer in de regio en trekken altijd volle zalen met hun punk attitude en hun korte nummers. Ze zijn vanaf begin deze eeuw bezig en is live een beleving en feest, kortom het wordt gegarandeerd een feestje op het kleine podium.

Minor Citizen (NL)
Minor Citizen is een rocktrio uit Amsterdam. Ze combineren krachtige riffs met melodische songwriting, en zetten hiermee een gigantisch geluid neer. Thomas, Tisha en Hessel staan met z’n drieën op het podium, maar ze maken geluid voor tien! Binnen vier maanden na hun samenkomst stond de eerste EP Circularity al voor het publiek klaar, en in het najaar van 2019 komt hun tweede EP uit.De band laat zich inspireren door onder andere Queens of the Stone Age, Royal Blood, Them Crooked Vultures en nog vele andere bands. Met stevige riffs en een wall of sounds zorgen ze voor een knallend optreden!

Black Tarantula (NL)
Black Tarantula verwelkomen we graag voor een tweede keer bij ons in Elektra, nadat het ons de vorige keer zo goed is bevallen. Wat een gave band! De instrumentale band Black Tarantula uit Leiden maakt muziek die bestaat uit opzwepende ritmes, warme orgelklanken en subtiel gitaarwerk. Optredens staan vol met energieke en hypnotiserende instrumentale psychedelische surfrock uit de jaren ’70, gemengd met jaren ’90 garage rock, grunge, kraut en elementen van het recentere postrock.

In 2014 werd de volledig analoog opgenomen lp “Deze Kant Boven” uitgebracht. In 2017 werden de eerste nieuwe nummers opgenomen in de Haagsche Bunker-studio van Guy Tavares (Orange Sunshine) en in oktober 2018 werd en een tweede opnamesessie succesvol volbracht in de Schenkstudio te Amsterdam. Opnames van beide sessies zullen het licht zien op de langverwachte tweede langspeelplaat “Nederkraut” en een split LP met het Amsterdamse Dynamo Irie.

Entree

Gratis

Deur open

13:00

Start

13:00