28 Sep 2019

Elektra’s Opgebaggerd

Punk: * Neuroot * Counter-Sound * Defamation * Crustenunie * Flotz *

TIJDSCHEMA:

DEFAMATION 17:30 – 18:15
FLOTZ  18:45 – 19:30
CRUSTENUNIE 20:00 – 21:00
COUNTER-SOUND 21:30 – 22:30
NEUROOT  23:00 – 24:00

 

Neuroot (Arnhem)
The (original) eighties HC punk band from Holland
Respawnd in 2013
The Dutch hardcore legend is back!!!!!

Neuroot sloopte aanvankelijk de halve jaren 80 met geëngageerde hardcore punk, waarvan de EP ‘Right Is Might’ het meest vernietigend uithaalde. In 2018 werd de prikkeldraad weer goed opgepakt met een nieuw Album ‘Obuy and Die!’ en een tour door Noord-China. Neuroot presenteert nu een nieuwe 5-track vinyl 7”EP ‘Nazi-Frei’ die uitgebracht is door het UK / US fanzine Artcore. Vlak voor een tweede Azië tour dit jaar door Zuid China, Taiwan en Japan werd ook de 2x CD discography ‘Neurology’ uitgegeven door het Japanse label Break the Record. Beide releases worden op het tweede Arnhem Punk Fest vol. 2 gepresenteerd . Wereldwijd de bekendste Arnhemse punkband maar veel belangrijker: bij Neuroot gaat opnieuw alles in het rood.

https://www.facebook.com/officialneuroot/


Counter-Sound (Alkmaar)

Dutch thrashpunk band (formerly known as Anti_matter)

Counter-Sound is een thrashpunk band uit Alkmaar en hard en snel is hun ding. Ze houden van een goed feestje en vieren dat graag met jullie. Ze zijn een 3 koppige Nederlands en Engelstalige, keiharde losgeslagen party stoomtrein die recht op je afkomt waar je niet omheen kan. In ons pat laten ze een ravage van moshpit’s, geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter.  De muziek is door de band zelf geschreven. Optreden is het allerleukste wat er is. Counter-Sound zien optreden is een ervaring die je niet mag missen!

https://www.facebook.com/countersound/

Defamation
Mokerharde gitaar-riffs, superstrakke basslines, gewelddadig luide drums en agressieve vocals waar je bang van wordt! Tel ze allemaal bij elkaar op en dan kom je uit bij Defamation. Deze band uit omgeving Rotterdam maakt punk zoals het hoort: snel, luid en gevuld met razernij, terend op al het bier wat ze kunnen buitmaken! Deze street/hardcore punk band ontleent de inspiratie aan the Casualties, the Exploited, Minor Threat en Black Flag en klinkt dus als de klassieke jaren 80 punk in een modern (leren) jasje. Met de maatschappijkritische toon die Defamation in de almachtige ‘fuck you’- attitude presenteert, heeft iedereen iets om mee te schreeuwen!


Crustenunie (Leiden)

Old school razendsnelle punkrock met een beetje dof en mat geluid. Nederlandstalig met de zang wat zacht in de mix “Of je crust lust.” Goh, dat is best beleefd van D-beat/Nedercrustpunk-afvalligen Crustenunie, om dit nog eventjes na te vragen. Toch borrelt het gevoel op dat Crustenunie onze permissie niet nodig heeft om zoveel mogelijk gal te spugen in zo’n kort mogelijk tijdsbestek. Met zoveel plagen die de wereld teisteren, heb je ook niets liever dan een nietsontziend geluidsoffensief dat met die hele mikmak ongenadig hard afrekent. Tuurlijk, sommigen lusten hun pizza liever zonder crust, maar wat ons betreft: “in the crust we trust”.

https://www.facebook.com/Crustenunie/

 

Flotz (Almere)
Flotz is een punkband uit Almere. Hun muziek kan worden omschreven als harde, oorverdovende punk herrie. Om eerlijk te zijn weten ze niet goed hoe ze hun muziek moeten omschrijven, ze maken punk, soms hardcore punk, of streetpunk, en meestal met een oldschool geluid. Sommige nummers hebben anarchistische of anti-kapitalistische teksten, en sommige nummers gaan gewoon helemaal nergens over. Bijvoorbeeld een nummer over een vieze, vuile, gore homofobe lul, uit de baarmoeder gerukte tepelloze teringvlieg. Maar altijd brengen we het over met een dikke dosis energie, net alsof je zojuist in je ballen bent getrapt en zin hebt om daardoor iemand voor z’n smoel te rammen.

Entree

€7,50

Deur open

16:00

Start

16:30