19 Oct 2019

Elektra’s Bluesnacht

Blues

De voorverkoop start op zaterdag 14 september om 20:00!

Daarna kun je op de dinsdag en donderdag tussen 17:00 en 18:00 terecht voor een kaartje bij Anouk/Jordi op het kantoor (1e etage) .

Kaarten zijn ook verkrijgbaar in poppodium Elektra op de vrijdag (vanaf 20:00) en zaterdag (vanaf 18:00).

 

LET OP: JE KUNT GEEN KAARTEN RESERVEREN!

 

Timetable:

 

DC Snakebuster – 20:00-20:30

The Groove Takers- 21:00-22:00

DC Snakebuster – 22:00-20:30

Hoodoo Monks – 22:30-23:30

DC Snakebuster – 23:30-00:00

Rob Tognoni & Band – 00:00-01:00

 

DC Snakebuster

 

One Man Band DC Snakebuster (Frank ) uit België bespeelt met het grootste gemak zijn gitaar, drumstel, neckrack , bluesharp , mondharmonica en zingt bovendien als de allergrootsten. Hij komt uit het Vlaams Brabantse Tildonk. Op zijn elfde trok Frank ‘DC Snakebuster’ naar de muziekschool om er viool te studeren. Amper drie jaar later had hij een eigen radioshow op een lokale radiostation en pleegde succesvol de drumstick te hanteren. Samen met enkele vrienden was hij tevens actief bij enkele hardrock bands.Maar muzikaal aangelegd experimenteerde DC verder en ontdekte de sigar box gitaar.Zijn One Man Band was geboren. Succesvol timmerde hij aan zijn muzikale weg. Optredens volgden en hij werd een veelgevraagd artiest op talloze festivals. Dus verwacht deze avond , Pumping Guitar Grooves , Thumping Foot Drums ,A Hypnotic Voice , Howling Harp en Boogie Roots. Waarschuwing want wanneer hij begint te spelen, verdwijn je slecht humeur en begin je spontaan te shaken en te zingen.

 

 

The Groovetakers

 

De band The Groovetakers is eind 2013 opgericht door vier veteranen uit het bluescircuit. Zij staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ’n roll en meeslepende slow blues. Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis. Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een supermix van down-to-earth chicago- en texasblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking rock ‘n roll. De bandleden betrekken het publiek bij het optreden en zorgen zo voor een onvergetelijke bluesexperience en bovenal voor een gezellige sfeer!

Uniek is ook dat The Groovetakers bluesbewerkingen spelen van een aantal bekende nummers. Deze keuze valt zeer goed bij het publiek.The Groovetakers zijn ook al jaren de vaste begeleidingsband bij de afterparty blues jam met leden van bands die hebben opgetreden op het jaarlijkse festival Flirting with the Blues in Amersfoort. Groovetakers hebben daarbij onder meer opgetreden met bekende buitenlandse artiesten als Joey Delgado, Allen Haynes, Jim Suhler, Sean Webster en Danny Giles. Be ready !

The Groovetakers bestaan uit : Ber ‘Duke Berry’ van Zanen – gitaar en zang; Menko Paul – zang; Ed Bothoff – basgitaar en zang; Stefan Erents – drums

 

 

Hoodoo Monks

 

De Hoodoo Monks is een driemansformatie uit Eindhoven die de Chicagoblues overgieten met een vuige saus van eigen recept. Een trio met ballen. Een muzikale hoogmis, je moet het meemaken en gezien hebben want zij zijn THE coming thing in Neerlands blueslandschap. Met de komst van drummer Pit Maypole (Spades, Bjorn van der Doelen, Patricia Vonn) verandert het originele Hoodoo Monks duo naar een driemansformatie, in een heet stomende en swingende blues trein die alsmaar meer fans en publiek warm maakt en meeneemt. Na hun demo cd ‘Black Mambo Boogie’, verscheen in 2017 ‘Blues Of The Legends’, het eerste echte album van Hoodoo Monks, dat in één dag werd opgenomen. Op dit album, de titel zegt het al, brengen de Brabanders een ode aan hun helden, voornamelijk Chicago bluesmannen uit de late jaren ‘50 van de vorige eeuw. Op de cover van dit album staan prominent de gezichten van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter en Willie Dixon. Verwacht een uurtje rauwe authentieke elektrische Chicago blues van een heerlijke energieke band.

Hooddo Monks bestaan uit : Erik T (Ex Vibrotones) – Bluesharp, vocals ; Benito Esteban (Guitar); Pit Maypole (Drums)

 

 

Rob Tognoni & band

 

Afsluiter is Robert “Rob” John Tognoni (geboren op 30 oktober 1960 in Ulverstone , Tasmania ) is een Australische bluesgitarist. Zijn gevoel voor de bluesrock is vooral duidelijk door zijn geavanceerde speeltechniek. In zijn spel combineert hij klassieke rockelementen zoals power chords en riffs in de stijl van de rockgroep AC / DC met de blues . Zijn muziek is vooral beïnvloed door muzikanten als BB King , Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix , evenals de reeds genoemde band AC / DC. De blues rocker uit Australië heeft intussen al bijna twintig albums op zijn naam staan. Ondanks dat hij inmiddels alweer richting 60 jaar gaat blijft hij albums uitbrengen waaronder , Shakin’ the Devil’s Hand – Live in Europe (2003) en Birra for Lira (2015). In zijn muzikale carriere opende hij voor grote artiesten als – Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Walsh from the Eagles, en deelde podiums met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Deze gitaarvirtuoos kent een grote voorliefde voor power, rock, blues; maar schuwt geen uitstapjes naar de klassieke R&B. Kortom be prepared voor een stampende blues vuige show van Rob Tognoni en zijn band !

 

 

 

 

Entree

€15,00

Deur open

16:00

Start

20:30