26 Jan 2019

SUN GODS / SEEWOLF

ALTERNATIEF / INDIE

Sun Gods (BE)
Sun Gods is het vervolg op Barefoot And The Shoes, de Gentse band die vanaf eind 2016 een time-out van een jaar heeft genomen om een nieuw geluid te ontwikkelen. Daarvoor hebben ze samengewerkt met de getalenteerde jonge producer Roel De Bruyne. Sun Gods heeft een sound die echo’s doet weerklinken uit de jaren tachtig, maar met een prominente actuele twist. Dat gegeven wordt gestaafd met het rijtje artiesten waar ze naar eigen zeggen door zijn beïnvloed. Dat gaat van Peter Gabriel, The War on Drugs, Bon Iver, Suzanne Vega, Haim en Radiohead, tot Paul Simon, Damon Albarn, Nick Drake, Daniel Lanois en David Bowie. Belangrijke troef van de band is zanger Brent Buckler, die met zijn zware doch krachtige stem zijn verhalende teksten iedere song laat klinken als een melodieus epos. In het najaar van 2017 is met ‘Voices’ de eerste single verschenen, in de loop van 2018 gevolgd door meerdere losse tracks. Na de release van de live EP ‘Trefpunt Sessions’ in mei 2018 wordt er gewerkt aan het debuut-album.

Bezetting :
Brent Buckler-zang/gitaar , Sander Cliquet-toetsen/gitaar, Vincent Lembregts- bas , Marijn Geerts-drums

SEEWOLF (NL)
Op de Oude Bildtdijk aan de Waddenzee, waar ‘s nachts het licht van de vuurtoren over het land strijkt,ontstaat de muziek van Seewolf. Geïnspireerd door de geïsoleerde plek en landschappen die altijd veranderen.Alternatieve, atmosferische pop-rock met een psychedelisch tintje. Seewolf ademt de lucht van het noorden.De jongens van Seewolf nemen hun muziek zelf analoog op. Vanuit New Orleans is een tapemachine naar Friesland verscheept die ooit dienst deed in San Francisco, Californie, in de Wally Heider Recording studio (waar o.a. namen als Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Van Morrison, Tom Waits, Grateful Dead zijn opgenomen).De jongens hebben veel ervaring opgedaan met hun voormalige garage-rock band Melanocaster. Hiermee
hebben ze veel Nederlandse podia aangedaan en muziek uitgebracht. Met deze ervaring en met twee nieuwe leden is Seewolf zijn eigen weg gegaan.

Bezetting:
Dolf Kuiken – zang, gitaar,Willem Bijma – gitaar,
toetsen,Bram Welbedacht – basgitaar,Joop Visser – drums

Entree

€5,00

Deur open

16:00

Start

22:00