3 Nov 2018

Pocket Knife Army & Minor Crime

Synthwave

Pocket Knife Army

Pocket Knife Army klinkt organisch maar toch mechanisch, machinaal maar toch meeslepend. Bloedmooi en ongrijpbaar tegelijk.

Wat begon als een project om zonder begrenzingen en compromissen muziek te maken, groeide uit tot een uitgesproken live-act.

Pocket Knife Army gebruikt voornamelijk analoge synths en drummachines, maar klinkt desondanks als een dwarse rockband. Alsof Kate Bush de nieuwe zangeres van Soulwax is geworden. Met deze setup heeft het duo alles in huis om geluidsmuren op te trekken die doen vergeten dat ze gecreëerd worden door twee personen.

De sonische erupties zijn goed te horen op het debuutalbum “This Time I’ll Come Out Unharmed” (2015) en worden live overtuigend waar gemaakt. Hun shows hebben het afgelopen jaar dan ook een verpletterende indruk achtergelaten op festivals als La Truite Magique (B), Sniester en Festival Gestrand. De laatste single van het debuut, ‘89’, verscheen eind 2016. De video hiervan is in première gegaan bij het toonaangevende Belgische Fuzz Magazine, fans van het eerste uur.

Het tweemans leger rukt op en rekt de grenzen van het elektronische indie landschap tot het uiterste. Pocket Knife Army vertelt met haar tweede album ‘Forever Counting Sheep’ (release maart 2018) een verhaal dat enkel in een full-length gevangen kan worden. Het druist hiermee in tegen de vluchtigheid van de EP-cultuur in het huidige streamingtijdperk. Muziek geboren uit noodzaak.

Minor Crime

Minor Crime is een dark synthwave solo project van David Tomlinson, en is tevens de helft van het Australische psychedelic duo Spirit Valley die al hier in Elektra is geweest.

De debuut cassette EP ‘Livin’ On’ was uitgebracht in December 2017 via Haarlemse label Geertruida, het genre wat gespeeld wordt heeft referenties naar drum machines en cinematic synths, Minor Crime is beïnvloed en geïnspireerd door bands als de New Yorkse band Suicide, NUN, Bourgeoisie, en Total control.

In de laatste 6 maanden zijn meerdere tracks uitgebracht ; ‘Fade Away’ – a co-lab single met vriend Buzz Kull, ‘Breathless’ – a witch house geïnspireerde remix voor R&B Sydney band Il Combo en ‘Assimilation’ en ‘Nightcrawler’ beide nog uit te brengen EP ‘Reality Control’ – een project losjes gebaseerd rond het thema mind control.

Entree

€5,00

Deur open

16:00

Start

22:00