29 Dec 2018

Picture / Jurassic Park

Heavy metal

Reserveren? Mail dan naar bestuur@sojs.nl
Max 2 kaarten per persoon.
Als je om 21:30 nog niet binnen bent, vervalt je reservering.

Picture

40th anniversary…… 40 years of giving you heavy metal ears!
Terug in 1978, basgitarist Rinus Vreugdenhil, drummer Laurens Bakker en zanger Ronald van Prooijen waren op zoek naar een gitarist die meer wilde dan alleen maar lokale shows te spelen.
Via een advertentie in MusicMaker, vond Nederlands eerste metal band Jan Bechtum en vanaf daar startte hun carrière.
Met een geschiedenis van 10 albums wereldwijd en grote tours door Europa met bands als: AC/DC, Saxon, Ted Nugent, Rose Tattoo en April Wine, begrijpt iedereen het verleden van Picture.
Recentelijk hebben ze weer op grote festivals gestaan met onder andere het prestigieuze Sweden Rock Festival voor de tweede keer.
Klassieke line-up speelt klassieke albums
In een tijd dat veel bands uit de jaren 80 hun terugkeer naar het podium maken met 1 of 2 oud leden, is het bijzonder dat na 4o jaar Picture bestaat een compleet originele samenstelling.
Wat een 40 jarig jubileum belooft is dat ze enkel nummers spelen van Heavy Metal Ears, Diamond Dreamer en Eternal Dark.
Oude honden, oude trucjes
Desondanks dat de heren wat ouder zijn geworden, zijn ze in het geheel niet softer in al die jaren.
Dus haal je gescheurde broek, je patchjackie met buttons uit de kast en wees voorbereid op lekker ouderwets headbangen zoals het in de jaren 80 al werd gedaan.

Jurrasic Park

De geschiedenis van deze hardrockfossielen begint in de vroege jaren 70 als vier jonge gezonde boerenjongens geïnspireerd door bands als Black Sabbath, Montrose en Led Zeppelin besluiten een band onder de naam “Frankenstein” op te richten. Vanaf het eerste begin hebben ze het imago van “Bad boys”, omdat ze letterlijk Nederland onveilig maken met hun spectaculaire, keiharde rockshows. Om maar te zwijgen over de buiten proportionele hoeveelheid licht- en geluidsapparatuur dat door hun fanatieke road crew uit een forse truck werd geladen. Het was duidelijk: Frankenstein was “serious business”. Het optreden samen met Motörhead op het popfestival in Lochem in 1980, dat op TV wordt uitgezonden, is het absolute hoogtepunt voor de band en betekent ook nationale bekendheid.

Zo’n 20 jaar later werd Frankensteins oprichter, gitarist en spin doctor Berthus Westerhuis, die al die jaren als producer en engineer van zijn eigen studio in de muziek business gebleven is, gevraagd om ‘voor de gein’ nog eens z’n gitaar af te stoffen en met wat vrienden mee te spelen op een lokaal festival. Dit werd een groot succes en al snel ontstond het idee voor een Frankensteinreünie die in 2010 voor een slordige 1500 man publiek plaatsvond. Westerhuis was ‘Back On The Streets” en besloot met drie vintage medemuzikanten een nieuwe band op te richten onder de naam “Jurassic Park”

Op basgitaar Roelof Kloeze, Berthus’ ‘partner in crime’ en Frankensteins mede oprichter, die met zijn relaxte uitstraling een authentieke hardrock feel in zijn spel weet te leggen.
Zanger John Scholing is een frontman pur sang. Hij weet met zijn absurde energieke humor de mensen aan z’n voeten te krijgen. Hij komt overal mee weg en weet zowel het publiek als de band flink bezig te houden. John was vroeger frontman van de legendarische hardrockformatie “Stranger”.
Op drums ‘hard hitter’ Hans Spijker. Met zijn bouwjaar van 1968 is hij de Benjamin van de Jurassics. Spijker is tevens drummer van de thrashmetal-formatie “Dead Head”.

Een show van Jurassic Park is een waar spektakel van 100% puur massieve hard rock ‘n’ roll. Ze spelen nog altijd de Frankenstein klassiekers uit de 70’er jaren, aangevuld met splinternieuwe Jurassic songs en “old school” hard rock covers van o.a. Black Sabbath, Montrose en nog veel meer. De over de top grote backline van Marshall stacks (een èchte muur) is nog altijd hun handelsmerk. Jurassic Park is een goed geconserveerd prehistorisch geheim van gerijpt muzikaal vakmanschap met een flinke dosis humor!

Entree

€8,00

Deur open

16:00

Start

20:30