9 Nov 2018

Imprisoned vs de Impromaniacs

Comedy battle

Theatersport, bijna veertig jaar geleden bedacht en bekend geworden in televisieprogramma’s als ‘Whose line is it anyway’ en ‘de Lama’s’ wordt alleen al in Nederland gespeeld door tientallen groepen die elkaar regelmatig uitnodigen om impro battles met elkaar te spelen. Hierbij spelen twee teams korte geïmproviseerde scenes met behulp van input uit het publiek. Rechters en publiek bepalen welke scenes het leukst zijn en kennen punten toe.

Vrijdagavond 9 november zal Imprisoned, een nieuwe groep enthousiaste theatersporters die, en dat is uniek in Nederland, volledig bestaat uit professionele acteurs uit verschillende disciplines, laten zien dat zij veel meer kunnen dan de rol van een strenge bewaker spelen. Als acteurs werken zij al langer samen bij Prison Escape, een interactief spel in de Koepelgevangenis in Breda, waar kunnen improviseren zeker geen overbodige luxe is.

Voor haar debuut op vrijdag 9 november 2018 heeft Imprisoned een topteam uitgenodigd. De Impromaniacs, opgericht in 2005 door Big Bear, destijds het Elektra van Krimpen aan den IJssel.

In de eerste jaren stond Impromaniacs bekend om haar snelle scènes met nog snellere grappen. De specialiteit was het spelen van sprookjes, waarbij Roodkapje gerust een fles rum leegdronk om vervolgens samen met de wolf in bed te vieren dat ze eindelijk van grootmoeder af waren. Nog steeds kunnen de leden van Impromaniacs het publiek op de knieën krijgen van het lachen, maar daarnaast weet zij als geen ander deze snelle grappen af te wisselen met ontroerende scènes.

Om het debuut van Imprisoned te vieren heeft Elektra besloten om deze eerste battle als cadeau aan te bieden. Op 09 november is de toegang voor jou gratis!

Entree

Gratis

Deur open

20:00

Start

20:30