20 Oct 2018

Bluesnacht 2018


Ruben Hoeke Band
Bobby Messano (USA)
Hoodoo Monks
The Barn

Blues

Start vvk: 8 september, prijs van toegangsmunt €15,00
Toegangsmunten zijn te halen :
Doordeweekse dagen in de middag
Zaterdag vanaf 18:00 uur

( Advies voor doordeweeks : bel van te voren 0184 414 273 of dat er iemand aanwezig is )

Ruben Hoeke Band

00.00 – 01.00
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals en levert naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus. Hij wordt dikwijls ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.

Een stevige blues afsluiter op deze muzikale avond.

www.rubenhoeke.com

Bobby Messano ( USA )

22.30 – 23.30
Bobby Messano is een Amerikaanse zanger-gitarist met een zeer divers muzikaal verleden. Zo komen we hem o.a. tegen in de sixties garage rock band The Shadows Of Knight, de hard rock band Starz en de pop band Franke & The Knockouts. Daarnaast speelde hij ook nog eens op releases van onder meer Clarence Clemons, Peter Criss (Kiss), Gloria Gaynor en ex-Rainbow zanger Joe Lynn Turner.

Verdere informatie is dat Messano werd ingewijd in de Delaware Blues Hall Of Fame in 2012 met het lied “That’s Why I Don’t Sing the Blues” en stond nr 1 in US Blues Rock Chart 2012. In Juli/Augustus 2015 stond de song “Love and Money” 6 weken in de Billboard Top 10 Blues Albums, en bereikte daar de nr 1 positie. Ook in het jaar 2015 werd Bobby Messano genomineerd voor “Love & Money” voor een Blues Blast Award for Rock Blues Album Of The Year. In april 2017 werd de plaat “Bad Movie” uitgegeven op het label Sirius/XM B.B. King’s Bluesville en bleef 10 maanden in de Top 40 the Roots Music Charts Blues Rock Album Chart. In 2017 Bobby’s Bad Movie song won de prestigieus Hollywood Music In Media Award (HMMA) voor de Blues.

Dus verwacht van deze avond een heerlijk gevarieerde blues van virtuoos en veelzijdig artiest Bobby Messano!

www.bobbymessano.com

The BARN

21.00 – 22.00
The BARN maakt blues van onder andere Howlin wolf en meer van deze oude blues legendes.

Deze band is nieuw en komen uit de regio Sliedrecht /Dordrecht en alle leden hebben een behoorlijk verleden met de blues, zowel nationaal als internationaal en zijn lokaal geen onbekenden meer. Op het muzikale vlak klikte het en ze besloten om met de naam The BARN de wijde wereld in te stappen. Kortom ze willen de blues daar raken zodat iedereen hem kan voelen tot diep in het hart. De band trapt af op het grote podium dus zorg er voor dat je op tijd binnen bent voor de primeur van de lokale bluesband The BARN.

Bandleden zijn : Wim Lavooi (Zang / gitaar), Henk Bronkhorst (Gitaar), Remco van Voorst (Gitaar), Ruud van Seventer (Basgitaar), Richard v.d.Dool (Hammond / piano), Henk v Zeijst (Slagwerk )

Hoodoo Monks

20:30-21:00 / 22:00-22:30 en 23:30-24:00 (3e sets)
Met de komst van drummer Pit Maypole (Spades, Bjorn van der Doelen, Patricia Vonn) verandert het originele Hoodoo Monks duo naar een driemansformatie, in een heet stomende en swingende blues trein die alsmaar meer fans en publiek warm maakt en meeneemt.

Deze driemansformatie uit Eindhoven en Helmond ( circa 4 jaar bij elkaar ) die de Chicagoblues overgiet met een vuige saus van eigen recept. The Hoodoo Monks treden zo’n 40 keer per jaar op en heeft dus ervaring zat dat blijkt uit dat ze finalist waren bij Dutch Blues Challenge 2018. Nu te aanschouwen met drie sets op het kleine podium Bluesnacht Elektra 2018.

Bandleden :Erik T (Ex Vibrotones) (Bluesharp / vocals), Benito Esteban (Guitar), Pit Maypole (Drums)

Sfeerfoto in header door ARE

Entree

€15.00

Deur open

20.00

Start

20.30